Uslovi i način isporuke

Isporuka

 

Isporuke robe - uslovi i cene

 

Za sve porudžbine čija je vrednost do 10.000 dinara, isporuka kurirskom službom se naplaćuje po zvaničnom cenovniku kurirske službe možete pogledati na sledećem linku.

Besplatna isporuka na kućnu adresu važi za narudžbine u vrednosti preko 10.000 dinara i do 5kg težine, a nisu iz sortimana Kućne tehnike (Frižideri, Zamrzivači, Šporeti – Štednjaci, Mašine za pranje i sušenje veša, Mašine za pranje sudova, Bojleri većih dimenzija, Ugradna tehnika) kao i Klime i grejna tela, Televizore dijagonale ekrana 50 inča i većih, kao i ostalih artikala većih dimenzija i težine koji spadaju u kategoriju SPECIJALNA ISPORUKA.

 

Nakon poručivanja željene robe i potvrde porudžbine od strane naše komercijale, kao i upoznavanja kupca sa cenom isporuke, PC COOL DOO će isporučučiti na navedenu adresu kurirskim službama CityExpress ili Post express, sa kojima PC COOL DOO ima sklopljen Ugovor o saradnji.

 

Vreme isporuke je obično 1 do 7 dana, ali zavisi od toga kada je izvršena narudžbina, odnosno kada je evidentirana uplata (ukoliko avansno ili virmanski plaćate naručene proizvode). Na vreme isporuke mogu da utiču faktori kao što su vremenski uslovi na putevima, neradni dani i državni praznici, pa to imajte u vidu kada vršite narudžbinu. Takođe, ukoliko imate potrebu za HITNOM isporukom (u toku istog dana ili danas za sutra) molimo vas da to naglasite u napomeni prilikom naručivanja proizvoda ili kada Vas kontaktira naš komercijalista. Za pojedine artikle specifične u svojoj nameni ili artikle koji se nalaze u statusu deficitarne robe na svetskom ili lokalnom tržištu, rok isporuke može biti i do 30 dana od dana poručivanja. U ovakvim i sličnim situacijama naš komercijalista će Vas obavestiti o vremenu i uslovima isporuke direktno telefonom ili na email radi uspešne realizacije porudžbine.

 

SPECIJALNA ISPORUKA GABARITNIH POŠILJKI

Isporuka sa dva izvršioca u saradnji sa kurirskom službom CityExpress se odnose na gabaritne pošiljke.

Gabaritne pošiljke sortimana Kućne tehnike (Frižideri, Zamrzivači, Šporeti – Štednjaci, Mašine za pranje i sušenje veša, Mašine za pranje sudova, Bojleri većih dimenzija, Ugradna tehnika) kao i Klime i grejna tela, Televizore dijagonale ekrana 50 inča i većih, kao i ostalih artikala većih dimenzija i težine, biće isporučene sa dva izvršioca koji vrše unošenje uređaja preko praga primaoca, vizuelni pregled uređaja zajedno sa primaocem, kao i iznošenje ambalaže u kojoj je uređaj isporučen.

Klima uređaji imaju fiksnu cenu isporuke i ona iznosi 1.200,00 dinara.

 

CENA SPECIJALNE ISPORUKE GABARITNIH POŠILJKI će biti obračunata po važećem cenovniku kurirske službe sa uračunatim popustom za naše kupce. Kupac će biti upoznat sa cenom isporuke pre slanja naručenih artikala.

 

Gabaritna - glomaza pošiljka (za svaki pojedinačni registrovano kolet/paket koji prelazi dimenzije 60x60x60 cm odnosno odgovara zbiru dužine i obima paketa na najširem mestu poprečno do maksimalnih 300 cm, s tim da najveća dimenzija pošiljke može biti do 150 cm)

 

Za porudžbine čija ukupna masa iznosi od 30 do 60 kg, kao i za preteške, glomazne i izdvojene pošiljke, isporuka se obračunava posebno i o tome će svaki kupac biti obavešten pre isporuke.

 

Preteška pošiljka (za svaki pojedinačni registrovani paket/kutiju težine veće od 30 kg)

Izdvojena pošiljka za svaki pojedinačni registrovani paket-kutiju od strane nalogodavca čija sadržina zahteva posebnu pažnju i kao takva nosi oznaku upozorenja-lomljiva sadržina.

 

Za svaki pojedinačni uređaj čija je težina veća od 70 kg sa ukupnom dužinom stranica preko 300 cm tretiraće se kao dva komada.

 

Kupac plaća troškove dostave kuriru prilikom isporuke naručene robe, ukoliko taj iznos već nije platio preko računa.

 

Rizik slučajne propasti, oštećenja ili uništenja stvari prelazi na Kupca u trenutku predaje proizvoda Kupcu.

 

Obaveza Prodavca da isporuči poručeni proizvod prestaje ako je, zbog naloga državnih organa, smetnji u prometu ili pogonu, štrajka, isključenja, manjka sirovina i svih slučajeva više sile izvršenje neprimereno otežano ili nemoguće, a Prodavac je za navedene događaje saznao tek nakon što je potvrdio porudžbinu. U tom slučaju Prodavac će o tome obavestiti Kupca bez odlaganja.

 

POSTUPANJE PRILIKOM ISPORUKE / PRIJEMA ROBE-POŠILJKE

 

Kupac je dužan da, prilikom isporuke, a pre potpisivanja primopredajnog dokumenta, u prisustvu kurira pregleda paket i da sva eventualno uočena oštećenja ambalaže/robe unese u zapisnik koji Vam dostavi kurir i da se odmah obratite službi za reklamacije PC COOL DOO na broj telefona 018/526-116 ili na mail: reklamacije@pccool.rs. Reklamacije na oštećenja koja su izjavljena protekom roka do 24h od isporuke će biti odbijena kao neblagovremene. Posebno isitčemo da uređaje koji imaju fizička oštećenja niste u obavezi da primite.

 

Robu poručenu perko našeg Sajta možete podići i lično na adresi sedišta privrednog društva koje se nalazi u Višegradskoj 26a, Palilula, 18000, Niš.

 

Praćenje pošiljke

 

Ukoliko želite da pratite pošiljku, to vam je omogućeno na tri načina:

 

  1. na web stranici

           - https://www.cityexpress.rs/pracenje-posiljaka

           - http://www.postexpress.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/track-and-trace.asp

 

  1. preko Android mobilne aplikacije koju možete preuzeti u Google Play prodavnici sa ove adrese
  2. pozivanjem: 

          - CityExpress besplatnog Call Centar na broj 0800 30 93 000

          - Post express Kontakt centar Pozivanjem brojeva 011 3607 607, 0800 100 808

 

Sve što Vam je potrebno za praćenje pošiljke je broj paketa koji će biti poslat na evidentiranu email adresu ili mobilni broj.

Ukoliko ste naveli broj mobilnog telefona za kontakt, od strane kurirske službe bićete obavešteni SMS porukom o isporuci.